הבראת חברות מחדלות פירעון

הבראת חברות חדלות פירעון – שלב אחרי שלב

 
חברה חדלת פירעון מוגדרת כחברה, שלא מסוגלת לעמוד בהתחייבויות העסקיות שלה ולשלם את חובותיה. חדלות פירעון מוגדרת כאי-יכולת לעמוד בהתחייבויות עסקיות באופן סביר או לשלם תשלומים, בתוך שנה ממועד הגיעם לכלליות. מאמר זה יעמוד על האפשרויות העומדות בפני חברה חדלת פירעון, ירחיב על תהליך השיקום הפיננסי ועל הפעולות, שניתן לבצע, ויענה על שאלות נפוצות.
כשחברה נקלעת לקשיים כלכליים, עליה לפנות בהקדם לייעוץ משפטי ולבחון את האפשרויות העומדות בפניה לפתרון המצב.
למידע נוסף לחצו כאן

מהן האפשרויות שעומדות בפני חברה חדלת פירעון?

  • תשלום החובות ופירוק החברה – הליך משפטי מורכב, המביא לסיום קיומה של החברה.
  • פתיחה בתהליך שיקום כלכלי, שימנע את סגירת החברה ויאפשר  לחברה לפרוע את חובה לנושיה, בתנאים שונים מאלו שנקבעו בהסכם המקורי.
  • הסדר נושים  –הליך משפטי שלישי, המאפשר לחברה החייבת להגיע להסכמה עם הנושים על תנאי פירעון החובות כלפיהם.
בחירת ההליך המתאים לחברה תלויה בגורמים שונים, לרבות:
  • חומרת המצב הכלכלי של החברה.
  • היקף החובות שלה.
  • יחסי הכוחות בין החברה לבין נושיה.

הבראת חברות – היכן מתחילים?

השלב הראשון בתהליך הבראת חברה חדלת פירעון הוא הבנת הסיבות, שהובילו למשבר הכלכלי החמור. בהמשך, יש לנקוט בצעדים מתאימים כדי לטפל בבעיות שאותרו.
הצעדים הבסיסיים בהבראת חברה חדלת פירעון:
  1. אבחון הבעיות שהובילו לחדלות הפירעון – שלב זה כולל ניתוח מקיף של התחרות בשוק וסקירת המתחרים, ניתוח תמונת המצב הפיננסי של החברה וניתוח אסטרטגיית הניהול של החברה.
  2. פיתוח תוכנית שיקום – לאחר ניטור הבעיות המהותיות, יש לפתח תוכנית שיקום כלכלי מדורגת, עם פעולות להתמודדות עימן. על תכנית ההבראה להיות מציאותית ויישומית.
  3. יישום התוכנית – השלב האחרון מחייב את החברה ליישם את התוכנית. הבראת חברה עשויה להתגלות כתהליך ממושך, אינטנסיבי ורצוף אתגרים. עם זאת, הוא תהליך חשוב וחיוני ואין מנוס מלבצע אותו על הצד הטוב ביותר.

תיקון 4 לחוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי

תיקון מספר 4 לחוק מאפשר לאדם פרטי או לחברה, שנקלעו למצב של חדלות פירעון ואינם יכולים לשלם את חובותיהם, הגנה מפני נקיטת הליכי גבייה למשך שלושה עד ארבעה חודשים.
במהלך תקופה זו, יוכלו החייבים, יחידים או תאגידים, לגבש הסדרי חוב מול הנושים, בפיקוחו של ממונה מטעם בית המשפט. התיקון לחוק מאפשר לכל החייבים פנייה לעיכוב הליכים, כדי שיוכלו לגבש הסדרי חוב מול הנושים.

דוגמאות לפעולות להבראת חברה חדלת פירעון:

  • הגדלת הכנסות – אפיק להגדלת רווחיות החברה. למשל: ניתן להגדיל הכנסות באמצעות פיתוח מוצרים ושירותים חדשים.
  • שינוי עסקי – דרך יעילה להבראת חברה בחובות. שינויים עסקיים כוללים: שינוי במוצרים או בשירותים מוצעים קיימים, שינוי שוק היעד של החברה או שינוי בשיטות הייצור והשיווק.
  • צמצום הוצאות – אפיק נוסף להגדלת רווחיות החברה. ניתן לצמצם הוצאות מיותרות, דרך קיצוץ בכוח-אדם, מעבר לעבודה עם ספקים זולים יותר או צמצום הוצאות קבועות.
חשוב לציין שהבראת חברה חדלת פירעון הוא תהליך שכולל סיכונים רבים, הכרוכים בהבראה כלכלית. אחד מהם, הוא שבמקרים מסוימים לא ניתן לשקם את החברה. אולם, אם תנקוט החברה בצעדים הנכונים בזמן המתאים, יש סיכוי לא רע שתצליח להשתקם, להתחזק כלכלית ולהמשיך בפעילותה.

הבראת חברות

הבראת חברות חדלות פירעון – שאלות ותשובות:

שאלה: מי רשאי להגיש בקשה בדבר הבראת חברה חדלת פירעון?
תשובה: רשאים להגיש את הבקשה החברה חדלת הפירעון או הנושים שלה.
שאלה: כמה עולה תהליך הבראה פיננסית של חברה?
תשובה: תהליך השיקום הכלכלי עשוי לעלות לחברה בין עשרות אלפי שקלים למאות אלפי שקלים. לא ניתן לקבוע מחיר אחיד ומדויק, משום שהמחיר משתנה כתלות במורכבות המקרה.

הבראת חברות פיננסית משאירים למומחים

שיקום כלכלי הוא תהליך משפטי מורכב, שלרוב דורש ידע וניסיון. לא מומלץ לנסות לשקם חברה באופן עצמאי וכדאי לפנות לאיש מקצוע. עורך דין, המתמחה בשיקום כלכלי, יוכל להציע לכם סל שירותים מקיף, לרבות מידע, הכוונה ובניית תכנית שיקום פיננסי מדורגת, שתעזור לחברה שלכם להשתקם כלכלית.
אנחנו, במשרד עו"ד אייל אשכנזי, מומחים בהבראת חברות חדלות פירעון. אם אתם מחפשים עורכי דין בקיאים ומנוסים, שיעזרו לחברה שלכם להגיע להבראה פיננסית, הגעתם למקום הנכון. לשאלות נוספות, הנכם מוזמנים להתקשר למספר: 050-9786675 או למספר: 03-6058081 ונשמח לייצג אתכם להוביל אתכם יד ביד, עד לשיקום כלכלי.

​​​​​​​


מקדם אתרים
דף הבית טלפוןwaze פייסבוק