חדלות פרעון של חברה

חדלות פרעון של חברה – מא' עד ת'  

חברה שנקלעה לחובות כלכליים, שאינה מסוגלת לעמוד עוד בהתחייבויות הפיננסיות שלה, מוגדרת כחברה חדלת פרעון. אולם, חשוב לציין שלא כל חברה, שנקלעה לקשיים פיננסיים, הינה חברה חדלת פרעון. במקרים רבים, מצליחות החברות להתגבר על המשבר הפיננסי ולחזור לפעילות כלכלית תקינה.  

אולם, חשוב שהנהלת החברה תהיה מודעת בזמן אמת לגורמים השונים, שעלולים להוביל לחדלות פרעון, ותנקוט בצעדי מנע. במאמר נרחיב על הגורמים לחדלות פרעון, על ההשלכות ועל השלבים והפעולות בהליך חדלות פרעון של חברה. בנוסף, נרחיב גם על החשיבות שבעבודה עם עורך דין מומחה בתחום לפתרון המצב.  

למידע נוסף לחצו כאן

גורמים שעלולים להוביל לחדלות פרעון: 



1.      קושי תזרימי הוא הסיבה הנפוצה ביותר. קשיים תזרימים של חברה נגרמים בגלל: 
         - ירידה בביקוש למוצר או לשירות, מצד הלקוחות.  

         - התייקרות של חומרי הגלם. 

         - קושי בקבלת אשראי לחברה. 

2.      קבלת החלטות ניהול לקויות. למשל: עבודה ללא תקציב מתוכנן, ניהול שגוי של נתוני החברה ונטילת סיכונים עסקיים מיותרים. 

3.      שוק תחרותי, שגורם לירידה ברווחיות החברה. 

4.      שינויים טכנולוגיים, שהחברה אינה מצליחה להסתגל אליהם וגורמים לירידה בביקוש למוצריה ושירותיה, מפני שאינם עדכניים עוד ונתפסים כמיושנים. 

5.      אירועים בלתי צפויים, כמו: אסונות טבע, משברים כלכליים או מלחמות, עשויים להוביל להפסדים כלכליים ולגרום לחברות קשיים תזרימים, לרבות לקיחת אשראי בריבית משתנה.  


השלכות של חדלות פרעון חברה: 

סטטוס של "חברה חדלת פרעון" עשוי להוביל להשלכות שליליות רבות: 

·         בטווח המיידי, עשוי מצב של חדלות פרעון חברה לפגוע פגיעה בלקוחותיה. החברה לא מסוגלת לעמוד בהתחייבויותיה הכלכליות כלפי הספקים ונותני השירות, שאיתם היא עובדת. כפועל יוצא מכך, סביר שהלקוחות, שכבר רכשו מהחברה שירותים או מוצרים שהיא מציעה, לא יקבלו תמורה לכספם. כך, פוגע סטטוס חדלות פרעון של חברה ישירות גם בלקוחותיה.  

·         בטווח הקצר והארוך, עשוי המשבר הפיננסי לגרור פיטורי עובדים משורות החברה, בניסיון לחסוך בעלויות ולצמצם הוצאות כלכליות. העסקת עובדים מחייבת את החברה לשלם משכורות, לספק להם תנאים סוציאליים ותנאי עבודה שונים, שחברה בקריסה כלכלית לא מצליחה לעמוד בהם. לכן, חברה חדלת פרעון נוטה לפטר עובדים בהיקף רחב. כך, מתורגם המשבר הכלכלי לפגיעה כלכלית ישירה גם בעובדים, שנותרים מחוסרי הכנסה.  

·         בטווח הארוך, יכול להיפגע גם המוניטין העסקי של החברה. חברה שהוגדרה כחברה חדלת פרעון עשויה להסתמן בשוק העסקי כחברה לא אחראית או לא אמינה, שלא הצליחה להתנהל כלכלית נכונה. תדמית עסקית שלילית עשויה לפגוע בקשרי עבודה נוכחיים או בהזדמנויות לקשרי עבודה עתידיים עם שותפים עסקיים או ספקים, שלא יבטחו בחברה ולא ירצו כל מעורבות פיננסית איתה, מחשש לאבד את כספם. 

מסלולים אפשריים להליך חדלות פירעון, כהליך משפטי:  

1.      מסלול הפרעון והשיקום הכלכלי - הנאמן מנסה להשיג הסדר עם נושי החברה, שבכפוף אליו תוכל החברה להמשיך לפעול ולהחזיר לנושים את החוב, במלואו או בחלקו.  

2.      מסלול הפירוק - הנאמן מוכר את נכסי החברה והפעילות לצד ג'. התמורה ממכירתם, היא שמחזירה לנושים את החוב. 

3.      פירוק החברה וחיסולה.  



חדלות פרעון של חברה

השלבים בתהליך חדלות פרעון חברה: 


1.      התהליך מתחיל בהגשת בקשה לחדלות פרעון לבית המשפט, הכולל הגשת תוכנית כלכלית ראשונית. את הבקשה רשאית להגיש החברה עצמה באמצעות עו"ד הבקיא בתחום זה, העובדים  או הנושה, לו החברה חייבת כסף.  

2.      בהמשך, קובע בית המשפט דיון ראשוני בבקשה. במסגרתו, הוא בוחן אותה לפרטים ומחליט אם לקבל או לדחות אותה. 

3.      לאחר מכן, במידה ומקבל בית המשפט את הבקשה ולו לשלושה חודשים ראשונים, ממנה השופט נאמן, שמוגדר כאחראי לניהול החברה ולחלוקת נכסיה בין הנושים, לטובת כיסוי חובותיה כלפיהם. הנאמן בוחן את המצב הפיננסי של החברה ומציע דרכי פעולה להתמודדות עם המשבר הכלכלי.   

4.      אם הנאמן מסיק כי חברה חדלת פרעון יכולה להשתקם כלכלית, הוא חותר להסדר בין החברה החייבת לבין הנושים, שעשוי למחוק חלק מהחובות שלה, לפרוס אותם לתשלומים ואף לקבוע העברת בעלות לידי הנושים. 

5.      מנגד, אם הנאמן קובע שלחברה אין סיכוי לצאת מהמשבר הכלכלי, הוא פועל לפירוקה באפיקים שונים, כגון: מכירת נכסי חברה לנושים, שמכסה את החוב כלפיהם. 

למה כדאי להיעזר בעו"ד שמתמחה בחדלות פרעון? 

מומלץ לחברה החייבת לפנות לעורך דין מנוסה, המתמחה בטיפול במצב חדלות פרעון של חברות. כמומחה, הוא יוכל לספק להנהלת החברה מידע ולהכין אותה לתהליך המשפטי המורכב, שלפניו היא עומדת. כמו כן, הוא מכיר את הדרישות בהליכים המשפטיים הספציפיים בתחום ולאור ניסיונו, מחזיק בכלים איכותיים לייצג את החברה נאמנה בהם. למעשה, עבודה עם עו"ד מומחה בתחום משפרת את סיכויי החברה להגיע לתוצאות מיטביות. 

דוגמאות לשירותים שעורך דין מומחה בחדלות פרעון מספק: 

·         ניתוח המצב הפיננסי, בדגש על נכסים והתחייבויות כלכליות לגורמים שונים.  

·         בחירת המסלול המתאים לחברה בתהליך חדלות פרעון: פירוק או פרעון, כתלות בהערכת המצב הפיננסי.  

·         ניהול משא ומתן מול נושי החברה, במטרה להגיע להסכמה בעניין הסדר החוב. 

·         קבלת הפטר מחובות, המהווה אישור על סיום חובות החברה, שפוטר אותה מתשלום נוסף.  


אנחנו, במשרד עורכי דין אייל אשכנזי, מתמחים בהליכי חדלות פרעון של חברות. מזה שנים, אנו מלווים את לקוחותינו בהליכי פשיטת רגל וחדלות פרעון, עד לתוצאות הרצויות. אם נקלעתם למשבר פיננסי ואתם מחפשים עורכי דין מקצועיים ואמינים, שיובילו את החברה שלכם בהליך חדלות פרעון, הגעתם למקום הנכון. למידע נוסף ולשאלות, אתם מוזמנים להתקשר אלינו למספר: 03-6058081 או לנייד: 050-9786675 ונשמח לעמוד לשירותכם. 

​​​​​​​

Coi בניית אתרים
דף הבית טלפוןwaze פייסבוק