שיקום כלכלי לחברות

שיקום כלכלי לחברות חדלות פרעון

חדלות פירעון הוא מצב בו אדם או עסק לא מסוגלים עוד לעמוד בהתחייבויות הכלכליות שלהם. תחת הליך של שיקום כלכלי, עוזר עורך דין שיקום כלכלי לאנשים ולעסקים, שנקלעו להליכי חדלות פירעון, לממש את הזכויות וההגנות המגיעות להם על פי חוק.
המאמר הנוכחי ידון במצבים שעשויים להוביל חברה לחדלות פרעון ובאפשרויות העומדות בפניה במצב זה. בנוסף, יוסבר גם כיצד יכול עורך דין המתמחה בשיקום כלכלי לסייע לחברה לאורך התהליך.

למידע נוסף לחצו כאן

איך מגיעה חברה לחדלות פרעון?

מצבי חדלות פירעון הם מצבים שבהם חברה לא מסוגלת לעמוד בהתחייבויות הפיננסיות שלה, מה שאף יכול להוביל לקריסתה. אולם, אם נעשות פעולות נכונות בזמן, יכולה החברה גם להשתקם כלכלית.
גורמים אפשריים לקושי כלכלי חריף כוללים:
  • תחרות מוגברת – עשויה להוביל לירידה בהכנסות של החברה ו/או לגרור עלייה בהוצאותיה, כדי להתמודד עם התחרות.  
  • שינויים טכנולוגיים –  פיתוחים של שיטות חדשניות משפרים את היצען של החברות המתחרות ותורמים לתחרות מוגברת, שיכולה להביא לירידה בביקוש למוצריה או לשירותיה של החברה ומכאן, להיתרגם לפגיעה כלכלית.
  • משבר כלכלי ברמה מדינית או עולמית, כמו מגפה או מלחמה, עלול גם כן להוביל לירידה בביקוש למוצרים ולשירותים, שמציעות חברות בתחומים מסוימים. מכאן, נפגעות הכנסותיה של החברה, מה שיכול גם לגרום לעלייה בהוצאותיה, כתוצאה מפעולות שנועדו להתמודד עם המצב, לדוגמא: לקיחת הלוואות, רכישת מוצרים חדשים או השקעה בקמפיין שיווק.
  • ניהול לקוי, פספוס הזדמנויות פיננסיות וקבלת החלטות עסקיות שגויות, כמו השקעה בעסקאות חלשות או עבודה עם שותפים לא אמינים, יכולים גם הם לגרום להפסדים כלכליים ולהוביל את החברה למשבר כלכלי.

מהן האפשרויות שעומדות בפני חברה חדלת פרעון?

כאשר חברה לא מצליחה להתנהל ולהשיג עוד לקוחות, אך עדיין צריכה להחזיק במשרדים ולשלם משכורות לעובדים, הוצאותיה עולות על הכנסותיה והיא נכנסת לחובות. במעמד של חדלות פרעון, עומדות בפני החברה מספר אפשרויות:
  1. תשלום מידי של החובות, בהיקף מלא או חלקי, וסגירת החברה לאלתר.
  2. פתיחה בתהליך שיקום כלכלי –  עורך דין שמתמחה בשיקום כלכלי בונה תכנית עסקית מסודרת, יחד עם כלכלן. בנוסף, כותב עורך הדין בקשה להקפאת הליכים, המבקשת מבית המשפט שלא לפרק את החברה. באם אושרה, ממנה בית המשפט נאמן, שיבדוק את העובדות לגבי מצבה של החברה ומאמת אותן.
אם ימצא הנאמן שיש היתכנות עסקית, תוארך הקפאת ההליכים למשך שלושה חודשים וייחתם הסדר נושים. מהותו של הסדר נושים במסגרת תהליך שיקום כלכלי לחברות הוא "קיצוץ חוב", כך שהחברה תשלם רק חלק מחובותיה, אך עדיין תחזור לחזקת בעליה בתום התהליך ולא תועבר לחזקת הנושים.
  1. הסדר נושים – בית משפט לא מפרק את החברה וגם לא ממנה נאמן, אלא רק פוסק על  עיכוב הליכים. הסדר נושים הוא הסכם שנחתם בין החברה לבין נושיה.
 
הסדר נושים יכול להיות מגוון מאוד, כתלות בנקודת הזמן בה הוא נחתם. אם הסכם נושים נחתם במסגרת שיקום כלכלי, כשהחברה מוגדרת כחדלת פרעון אך עדיין לא מתפרקת, ניתן לסכם עם הנושים על תשלום חלקי של החוב. אולם, כאשר נקבע שהחברה הולכת לפירוק, תוכל החברה לשלם פחות, כך שגם הנושים יקבלו בחזרה חלק קטן יותר מהחוב.

שיקום כלכלי לחברות

מהם השלבים בתהליך שיקום כלכלי לחברות?

תהליך שיקום כלכלי מתחיל בניתוח המצב הכלכלי של החברה, הכולל: הערכה של נכסיה, של התחייבויותיה הכלכליות ושל מצבה הפיננסי. בתומו, על החברה לפתח תוכנית פעולה לשיקום, שתתמקד בגורמים שהובילו לקשיים הכלכליים. על התוכנית לכלול פעולות לשיפור היעילות  ומיקסום הרווחיות של החברה.
הפעולות העיקריות בתוכנית שיקום כלכלי:
  • הקטנת הוצאות החברה, באמצעות צמצום כוח-אדם והפחתת עלויות תפעול.
  • הגדלת הכנסות החברה, דרך פיתוח מוצרים או שירותים חדשים ורלוונטיים, הרחבת השוק או העלאת מחירים.
  • שינוי אסטרטגיה עסקית, במטרה להגביר תחרותיות או בכדי להתאים לשינויים בשוק.
  • גיוס כספים, כדי לכסות התחייבויות כלכליות או כדי לממן תוכנית שיקום, בהובלת גורם חיצוני.

מה משפיע על תהליך שיקום כלכלי לחברות?

  • חומרת הקשיים הכלכליים – ככל שהם קשים יותר, כך יהיה השיקום הכלכלי מאתגר יותר.
  • יעילות תוכנית השיקום – תוכנית מפורטת ומדורגת, הבנויה בשלבים, מעלה את סיכויי החברה להשיג מטרות ולהגיע ליעדי השיקום.
  • שיתוף פעולה של בעלי עניין – הירתמות מצד הנהלת החברה והעובדים, הספקים ואפילו מצד הלקוחות, תסייע להצלחת השיקום הפיננסי.
  • תמיכה מצד גופים ממשלתיים –  הלוואות או מענקים יכולים לעזור לחברות להתמיד בתהליך ולעבור את תקופת השיקום הכלכלי בהצלחה.

אתם לא חייבים לעשות את זה לבד

עורך דין מומחה בשיקום כלכלי הוא איש מקצוע, שמתמחה בסיוע לחברות, עסקים או אנשים פרטיים, שנקלעו לקשיים כלכליים. הוא מציע ללקוחותיו ייעוץ וליווי משפטי לאורך תהליך השיקום הפיננסי, בשלל אפיקים: מהערכת הגירעון הכלכלי, דרך הצעת תוכנית פעולה לשיקום ועד קבלת הפטר מחובות.
תחומי התמחותו כוללים:
  • חדלות פירעון  סיוע לחברה או לעסק, שנקלעו למצב של חדלות פירעון, לממש את הזכויות וההגנות המגיעות להם.
  • ניסוח וחתימה על הסדרי נושים – סיוע לאנשים ועסקים שנקלעו לקשיים כלכליים להגיע להסדר חובות עם הנושים שלהם, במטרה להימנע מסגירת חברה או מפשיטת רגל.
משרד עו"ד אייל אשכנזי מתמחה בתחומי פשיטת רגל והוצאה לפועל ומטפל בחברות, עסקים ואנשים פרטיים, המצויים בקשיים כלכליים. משרדנו מציע שירותים במגוון אפיקים, למשל: ייצוג זוכים, ייצוג חייבים, פשיטת רגל ולטיגציה אזרחית ומסחרית. אנו מלווים לקוחות רבים בתהליך שיקום כלכלי לחברות, מדריכים ומייצגים אותם, עד למימוש זכויותיהם והשגת יעדי השיקום המיוחלים.

​​​​​​​אם העסק שלכם נמצא בקשיים כלכליים ואתם זקוקים לאיש מקצוע בעל ניסיון, שילווה אתכם, הגעתם למקום הנכון. אצלנו, במשרד עו"ד אייל אשכנזי, מתמחים בפעולות שיקום כלכלי ומביאים תוצאות. למידע נוסף, אתם מוזמנים לפנות אלינו במספר: 050-9786675 או במספר: 03-6058081 ונשמח לספק לכם מידע על התהליך, לענות לשאלות ולהוביל אתכם יד ביד, עד להשגת התוצאה הרצויה.



מקדם אתרים
דף הבית טלפוןwaze פייסבוק